Pasta z tuńczykiem i jajkiem [wideo]1 min read

Uwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem.

Pasta z tuńczykiem i jajkiem

Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube, gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok po kroku pokazuję jak ją zrobić. Jeśli wolisz tradycyjną wersję przepisu tuż po wideo jest też opis 🙂

Zobacz więcej filmików z przepisami

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym (najlepiej, kiedy jest już pokrojony),
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 ogórki kiszone,
  • majonez,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Pokrój jajka w drobną kostkę.
  2. Pokrój ogórki kiszone jak najdrobniej.
  3. Wrzuć pokrojone składniki do miski i dodaj rozdrobnionego tuńczyka.
  4. Dodaj majonez, przypraw pastę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż pastę do pojemnika z pokrywką i przechowuj ją w lodówce.

przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem

Możesz także dodać cebulę, która doda odrobinę intensywności całej paście. Pasta tuńczykiem świetnie sprawdzi się dla osób, które chcą pominąć mięso przy przygotowywaniu posiłków!

 

Spodobało się? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •