Pasta z tuńczykiem i jajkiem [wideo]

Uwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem.

Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem

Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube, gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok po kroku pokazuję jak ją zrobić. Jeśli wolisz tradycyjną wersję przepisu tuż po wideo jest też opis :)

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym (najlepiej, kiedy jest już pokrojony),
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 ogórki kiszone,
  • majonez,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Pokrój jajka w drobną kostkę.
  2. Pokrój ogórki kiszone jak najdrobniej.
  3. Wrzuć pokrojone składniki do miski i dodaj rozdrobnionego tuńczyka.
  4. Dodaj majonez, przypraw pastę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż pastę do pojemnika z pokrywką i przechowuj ją w lodówce.


przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem

Możesz także dodać cebulę, która doda odrobinę intensywności całej paście. Pasta tuńczykiem świetnie sprawdzi się dla osób, które chcą pominąć mięso przy przygotowywaniu posiłków!

Rozdomowiona Joanna Brzykcy

Asia Brzykcy

Z wykształcenia dziennikarka, na co dzień redaktorka i specjalistka od content marketingu. Dom to moje główne centrum dowodzenia. To tu pracuję, piszę, gotuję i tworzę obrazy z chrobotka reniferowego. Spełniam też kreatywne aranżacyjne pomysły. Wciąż szukam sposobów na to, jak efektywniej zaplanować przestrzeń i zorganizować życie domowe. Dom to też moja przytulna oaza bezpieczeństwa, w której lubię z kubkiem kawy obejrzeć dobry serial oraz karmić moich bliskich. Kiedy już wyjdę ze swoich czterech ścian, uwielbiam zwiedzać duże europejskie miasta. Najchętniej jedząc lokalne jedzenie, obserwując mieszkańców i zbierając inspiracje wnętrzarskie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pssst! Jeszcze więcej przepisów, pomysłów na dania oraz ich urozmaicenia znajdziesz w e-booku „Dobre, bo domowe”. Sprawdź!